Kérdésed van? Írj nekünk üzenetet! webshop@yogasecrets.hu

Tasnádi Diána

A mozgás kiskorom óta az életem része, 10 éves koromban kezdtem el táncolni. Egy táncos sérülés után találtam rá a jógára, teljesen megváltoztatta az életemet és a gondolkodásomat. A jóga megmutatta nekem mennyire csodálatos az emberi test, támaszom volt várandósan és a szülést követő regenerációban is. Rátaláltam arra a mozgásformára, ami egyszerre erősít, nyújt és regenerál.

A jóga gyakorlásaim velem együtt formálódtak, várandóságom előtt intenzívebb, dinamikusabb elemeket gyakoroltam, kismamaként a finom áramló mozgásokat majd szülést követően regeneraló ászanákat részesítettem előnyben. Szülést követőn el sem tudtam képzelni, hogy újból képes leszek majd az intenzívebb ászanákra, emlékszem arra a napra, amikor újból megpróbáltam egy ászanát (lefelé néző kutya) és nem ment, nem tudtam megcsinálni, de csodálatos módon hétről hétre egyre közelebb kerültem a “régi énemhez”, a test sohasem felejt:) majd 6 hónappal később, már újból a matracon találtam magam, mint oktató. A testem készen állt, sőt …:)

A csoportos óráimon célommá vált, hogy kapcsolódjak másokhoz és megmutassam az embereknek a bennünk rejlő csodát ebben a rohanó világban. Hiszem, hogy a jóga mindenkinek való, csak meg kell találnia a saját útját, jóga irányzatát. Workshopokon és a továbbképzéseken segítek elmélyülni az adott jóga irányzatban, itt mindig lehetőség van kérdezni és kísérletezgetni.

Óráim

Kismama jóga

A várandósság 12. Hetétől ajánlott. Várlak szeretettel, ha úgy érzed kismamaként szükséged van egy támogató közegre, vagy ha kikapcsolódni mozogni vágynál. A Kismama jóga segít abban, hogy jól érezd magadat a várandósságod alatt, fizikálisan és mentálisan is. Hiszen egy nagyon különleges időszakban vagy most, viszonylag rövid idő alatt hatalmas változásokon mész keresztül. A kismama jóga során, megismerkedhetsz légzéstechnikákkal, gátizomtornával és vajúdást segítő pózokkal. Segít kapcsolódni a babádhoz és csökkenteni a terhességi panaszokat (hátfájás, derékfájás, láb vizesedés). Az óra jellege áramló-folyamatos, amivel jótékony hatást tudunk kifejteni babánk idegrendszerére. Az óra végét relaxációval zárjuk, ettől válik igazán „én” idővé a jóga órád.

Art flow jóga workshop

Vagy másnéven táncos jóga, egy konkrét zeneszámra koreografált flow jóga gyakorlatsor. Az óra elején ráhangolódunk és átmelegedünk, ezt követően lassan, lépésről lépésre megtanuljuk a jóga koreográfiát. Az Art flow jóga sajátossága a hullámzás és a finom könnyed nőies mozgás. Nem jelent hátrányt, ha nincs semmilyen táncos múltad, kezdőbb jógázok is hamar eltudják sajátítani ezt a fajta mozgást. Gyere és tapasztald meg te is a flow élményt.

Női jóga

A női jóga a hatha jóga gyakorlatait alkalmazza a női egészség helyreállítására. Az altest területére fókuszál, erősíti a gát területét továbbá a has és a medence izmait. Mobilizálják a csípőízületet. Görcsoldó technikákkal pedig meglehet könnyíteni menstruációs napokat.

Női jóga flow

A női jóga dinamikusabb változata, a légzésünk ritmusára hullámzunk és áramlunk. A női jóga segít megérteni és elfogadni a női testet, hozzásegít önmagunk megismeréséhez és elfogadásához. Az altest területére fókuszál, erősíti a gát területét továbbá a has és a medence izmait.
Morning Detox jóga: A testünkben felhalmozódott úgynevezett Ama (méreganyagok) betegséget és fájdalmat generálnak. A detox jóga felszabadítja testünket a méreganyagoktól. Az óra célja a belső elválasztású mirigyek egészséges működése. A jógagyakorlatok során a szervekre nyomást helyezünk, nyújtjuk és összenyomjuk azokat, ezáltal javul a működésük. A fizikai előnyökön túl a jóga mentálisan is tisztít.

Flow jóga

A flow egy dinamikus óratípus, a légzésünket követik az ászanák. Egyfajta mozgó meditáció, gyakorlás közben megszűnik az idő és megérkezünk az Itt és Most-ba.

Magánóra

20.000 Ft/óra (baba-mama, kismama, art flow, női jóga)

Bejelentkezés: tasnadidiana@gmail.com