Yoga Workshop Las Vegasban

április 15, 2016

Hogy hogy kerül egy jógi éppen Las Vegasba? Úgy, hogy a férje imád pókerezni és összekötötte a kellemeset a hasznossal. Elviszem az asszonyt nyaralni, amíg én pókerezem ő majd lubickol a medence parton. Az első napot még élveztem is,a Mirage szálloda medence partján azért nem panaszkodik az ember lánya.

A második napon már kezdett idegesíteni néhány dolog. Tudtátok , hogy a Vegasi szállodák kaszinó szintjein nincsenek ablakok, hogy az emberek ne érzékeljék az időt. Konkrétan nem tudod hogy nappal van-e vagy éjszaka.

Na és az erős illatosító meg a légkondi amivel próbálják elviselhetővé tenni ezeket a sötét és zárt tereket…már a reggeli alatt megfájdult a fejem, az ínycsiklandónak tűnő ám annál egészségtelenebb ételek mint a jól ismert amerikai palacsinta és társai ,egyébként nem szoktam kívánni, most a sötétben és a légkondi mellett csak úgy csúszott  befele.

Annyira teleettem magam,hogy bár előző este megfogadtam,hogy jógázok a medence parton,inkább csak feküdtem a puffadt hasammal. Valószínűleg ez a férfiaknak nem tűnt fel, mert folyamatosan jöttek ismerkedni. Már második napja feküdtem ott egyedül, meg amúgy is…az amerikaiak imádnak beszélgetésbe elegyedni, ismerkedni. Nem  nyomulós módon,kedvesen ,érdeklődően. Miután közöltem hogy a férjemmel vagyok és nem élünk nyitott kapcsolatban még egy pár vicces sztorit mondanak majd illedelmesen tovább állnak.

Így történt, hogy egy jóga könyvet olvasgattam miközben  mellém ült egy pasi hogy látja érdekel a jóga,megkérdezte honnan jöttem,milyen stílusokat ismerek és hogy halottam-e már a COREPOWER YOGA-ról, mert ő történetesen a láncolat tulajdonosa. Na ez durva, nagyon is hallottam róla és érdekel is ez az irányzat. Felajánlotta,hogy dolgozzunk együtt, népszerűsítsem Európában a COREPOWERt. Odaadta a névjegyét amikor épp megjelent a férjem.Bemutattam őket egymásnak, elcsevegtek még néhány percig aztán elköszönt és kérte hogy vegyem fel vele a kapcsolatot ha hazaértem.

Mondanom sem kell hogy a férjem szerint csak ki akart velem kezdeni… Lehet,hogy igaza volt,ezért soha nem vettem fel vele a kapcsolatot.

Ezután a medencés sztori után a kedves férjemnek remek ötlete támadt, ne unatkozzak egész nap a medence parton, keressek inkább valami jó jógaprogramot magamnak.

Bár én már próbáltam találni a szállodákon belül jó tanárt,de sajnos elég gyenge volt a felhozatal.Azért körbekérdeztem a recepción is,hátha tudnak valamit.

Adtak egy szórólapot : PREGNANCY JOGA Workshop Sheva Rea fotójával.

Másnap már taxiban ültem és egy órán át kocsikáztam, ki az ablaknélüli kaszinók fogságából, át a sivatagon, egy kellemes kis kertvárosi környék gyönyörű Jógastúdiójába.

A kismama jóga workshopot nem a híres Sheva Rea tartotta, hanem egy tanítványa.

El sem hittem,hogy itt ülök egy  Las Vegas-i oktató képzésen és helyi jógaoktatókkal hallgatom az anyaság örömteli ,ám sok testi változással járó állapotára a megoldásokat.

Jómagam is végig jógáztam a terhességem alatt, nagyon jó hatással volt rám és a kisfiamra egyaránt.

Nézegettem  Magyarországon és  Ausztriában is  továbbképzéseket,de egyik sem nyerte el tetszésemet.

Úgy látszik Vegasba kellett jönnöm ,hogy találjak egy nekem valót.

A tanár remekül felépitette a két napos továbbképzést, trimeszterenként változó gyakorlatsorokat tanultunk, az általános problémákra mint a derék és hátfájás extra ászanákat mutatott , anatómia, meditáció, tiltott pózok stb.

A jóga jótékony hatásait azóta próbálom minél több kismamához eljuttatni. Ezalatt a kilenc hónap alatt köztudottan sokkal érzékenyebbek vagyunk a világra ( intenzívebben érezzük például az illatokat, mélyebben élünk meg minden érzelmet,valamint a testünk is intenzívebben jelez,ha megkíván valamit) ez a felfokozott testi és lelki állapot tökéletes a jógához.

Ha egy kismama kiegyensúlyozott a terhessége alatt, nagy valószínűséggel születik kiegyensúlyozott babája.

Erre tökéletes példa az én kisfiam és a nálam jógázó kismamák gyermekei…őket hívom jóga bébiknek, felismerik az anyukájuk hasában hallott meditációs zenéket ami megnyugtatja őket idekint is.

Ennek bizony az éjszakai sírások alatt nagy hasznát vettük 🙂

Kismamák , JÓGÁRA FEL

Csajok, BABÁRA  FEL

NAMASTÉ