Réka

» Réka «

Ép testben, ép lélek…

…mindig is ebben a szellemben éltem! Már nagyon korán megfogalmazódott bennem, hogy a mentális egészségünk kulcsa, ha a testünket karban tartjuk! Rengeteg sport irányzat kipróbálása és űzése után, pár évvel ezelőtt a SUP deszkámon csorogva le a Dunán gyúlt bennem egy szikra a jóga iránt, amit előtte sokáig nem tartottam kielégítő mozgásformának, nem gondoltam elég dinamikusnak. Ettől a pillanattól kezdve lassan, szépen bekúszott az életembe a jóga és kifejezetten a SUPjóga. Az elmúlt néhány nyáron a deszkán fejen állva töltöttem minden szabad időmet és olyannyira szerelmese lettem ennek az életformának, hogy oktatói vizsgát is tettem és megalapítottam a Lupa tónál a Mermaidcrew SUPjóga bázist.

Gyakorlásomban fontos szerepet játszik a testi-lelki egyensúly keresése, hiszen az ászanák felkészítenek egyes élethelyzetekre, segítenek, hogy türelmesek legyünk önmagunkhoz, és erőt adnak, hogy legyőzzük a nehéz pillanatokat. A rendszeres gyakorlás sokkal fontosabb, mint valaminek az erőltetése! Óráimon előtérbe kerül a prevenció, hogy már a kezdetektől megfelelően tudd elsajátítani a jógapózokat, ezzel elkerüld a későbbiekben a különböző sérüléseket és a fizikai gyakorlás mellett a pránajámák; légzőgyakorlatok használata is, hiszen a légzés fontos része a jógikus életmódnak.

Jelenleg fasciális alapokon nyugvó flow oktatói képzésre járok, amely alapjaként testolvasást is tanulunk, így ha magánórára hozzám jelentkeznél biztosan megnézzük, hogy hogyan tudjuk a jóga segítségével egyensúlyba hozni a tested, például, ha csavarodás, vagy vállsüllyedés van benne.

Yoga Alliance International CYT 200hr  Hatha jógaoktató, Samadhi jógastúdió, Diószegi Ádám

Pránajáma és csakra-harmonizáló tanfolyam, 20hr Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola, Medvegy Gergely

Jelenleg:

Jóga Flow oktatóképzés fasciális alapokon 120hr, Samadhi jógastudió, Czvikli Zsuzsanna és Süveges Nóra