Tanáraink

» Nagy Anna «

Honnan indultam

Erős migrénrohamokkal küzdő, gyógytesis gyerekként indult a pályafutásom. Szerencsére nagymamám tanácsára, aki a mai napig rendszeresen meditál, elkezdtem jógázni. Egyre több lett az energiám, a migrénem pedig szinte teljesen megszűnt! Várandósságom alatt a kismamákat érintő problémák teljesen elkerültek, szülésem előtt egy nappal pedig még vígan jógáztam. Kisfiam békés kis budhaként hallgatta azokat a zenéket, amelyekre a pocakomban meditált.

Szerettem volna mindazt a jót, amit az én életembe hozott, másoknak is átadni.

Hogyan lettem jógaoktató

Diplomámat az International Wellness Institute Hatha Yoga oktató szakán szereztem, külföldön számos továbbképzésen vettem részt. Amerikában Shiva Rea kismama jóga programját, a Core Yoga programot, Indonéziában női jógát valamint Yin jógát, Vietnamban thai jógát tanultam, Ausztriában pedig a Yoga one to one nagyszerű módszerét volt szerencsém elsajátítani, gyermekjóga-oktató képzésben Magyarország egyik legelismertebb Iyengar jóga tanárától részesültem.

» Dylan Werner 30 hr Inversions and Transitions 2017 Vienna

» Patrick Beach & Carling Nicole 30 hr Yoga Alliance continuing education

» 2018 Vienna Adam Husler 30 hr Yoga Alliance teacher upgrade program

Munkásságom: A Balatonparti kis csoportos órákkal indultam, majd Bécsben egyre nagyobb stúdiók foglalkoztattak: Holmes Place Börseplatz, Femme Fitness…, hogy csak néhányat említsek. Ausztriában már akkor hatalmas igény volt az egyéni jóga oktatásra, ami mára fő profilommá vált.

Amikor hazaköltöztem és Magyarországon is elkezdtem az egyéni jógaoktatást, hatalmas érdeklődés övezte munkásságom. Óriási igény volt a minőségi oktatásra, arra a plusszra, amit egy magánórán megtanulhat, megtapasztlahat a jógázó.

Csoportos órákat tartottam, számtalan rendezvényen, jóga napon voltam jelen. Régi álmom volt azonban egy fix bázis, ahol minden adott ahhoz, hogy élmény legyen jógázni… egy olyan hely,ahol otthon érezheted magad, szeretve vagy és önmagad lehetsz. Ahol törődünk veled. Ahol számít az ember. Ahol minőségi szolgáltatásokat nyújtunk.

Az álmom, hogy létrehozzunk egy ilyen komplexumot, végre valóra vált. A Yogasecrets Stúdió megnyitja kapuit! Lépj be és engedd, hogy a Te életedet is megválztassa a jóga csodás ereje!

Azon szerencsés emberek közé tartozom akiknek a hobbijuk a hivatásuk is egyben

 

» Réka «

Ép testben, ép lélek…

…mindig is ebben a szellemben éltem! Már nagyon korán megfogalmazódott bennem, hogy a mentális egészségünk kulcsa, ha a testünket karban tartjuk! Rengeteg sport irányzat kipróbálása és űzése után, pár évvel ezelőtt a SUP deszkámon csorogva le a Dunán gyúlt bennem egy szikra a jóga iránt, amit előtte sokáig nem tartottam kielégítő mozgásformának, nem gondoltam elég dinamikusnak. Ettől a pillanattól kezdve lassan, szépen bekúszott az életembe a jóga és kifejezetten a SUPjóga. Az elmúlt néhány nyáron a deszkán fejen állva töltöttem minden szabad időmet és olyannyira szerelmese lettem ennek az életformának, hogy oktatói vizsgát is tettem és megalapítottam a Lupa tónál a Mermaidcrew SUPjóga bázist.

Gyakorlásomban fontos szerepet játszik a testi-lelki egyensúly keresése, hiszen az ászanák felkészítenek egyes élethelyzetekre, segítenek, hogy türelmesek legyünk önmagunkhoz, és erőt adnak, hogy legyőzzük a nehéz pillanatokat. A rendszeres gyakorlás sokkal fontosabb, mint valaminek az erőltetése! Óráimon előtérbe kerül a prevenció, hogy már a kezdetektől megfelelően tudd elsajátítani a jógapózokat, ezzel elkerüld a későbbiekben a különböző sérüléseket és a fizikai gyakorlás mellett a pránajámák; légzőgyakorlatok használata is, hiszen a légzés fontos része a jógikus életmódnak.

Jelenleg fasciális alapokon nyugvó flow oktatói képzésre járok, amely alapjaként testolvasást is tanulunk, így ha magánórára hozzám jelentkeznél biztosan megnézzük, hogy hogyan tudjuk a jóga segítségével egyensúlyba hozni a tested, például, ha csavarodás, vagy vállsüllyedés van benne.

Yoga Alliance International CYT 200hr  Hatha jógaoktató, Samadhi jógastúdió, Diószegi Ádám

Pránajáma és csakra-harmonizáló tanfolyam, 20hr Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola, Medvegy Gergely

Jelenleg:

Jóga Flow oktatóképzés fasciális alapokon 120hr, Samadhi jógastudió, Czvikli Zsuzsanna és Süveges Nóra

» Johanna «

Hiszem, hogy az életben az álmaink és megérzéseink arra emlékeztetnek, hogy miért vagyunk itt a földön.

Egészen kiskorom óta sportolok és a mozgás a lételemem. Már nagyon rég óta érzem, hogy inspirálni és segíteni szeretnék más embereket úgy, hogy közben teljes szívemből szeretem azt, ami a munkám.

Számomra a jóga egy életbölcsesség. 

Átmozgatja a test minden porcikáját, nyújt, erősít, lelazít. Megtanítja, hogyan állj meg a mindennapokban és figyelj befele önmagadra, a testedre a most pillanatában. Megtanít a lelki egyensúlyra.

Én pedig megtanítalak az alapokra, hogy hogyan legyél magabiztos a jógaszőnyegeden és az életben is.

Mire számíts a magánóra alatt?

Egy ráhangolodó meditációval kezdjük, hogy teljesen el tudd engedni a külvilágot és csak magadra összpontosíts. Alapos bemelegítés után dinamikus erősítő és nyújtó, én – időt fejlesztő gyakorlatokat veszünk át , melyek mind fontosak a testi, lelki egészség szempontjából. Megerősítjük és lenyújtjuk a hátadat és az egész testet, majd az óra végét egy vezetett meditációval zárjuk.

Kezdő és haladó pózokat egyaránt tökéletesítünk, miközben nagy hangsúlyt fektetünk a stresszoldásra a jóga ászanák és a vezetett meditáció segítségével. 

Sok szeretettel várlak az óráimra, remélem csodálatos érzésekkel távozol majd!

Love & Light

 

» Kristóf «

Jóga-Masszázs Testnek & Léleknek …

Szüleim, egy Pest melletti jóga és meditációs központot nyitottak (Piliscsabán), ahol nézőként figyelhettem az órákat, illetve hallgathattam az előadásokat.

Közben a mozgás – szinte minden formája- végigkísérte az életemet. Táncoltam, capoeiraztam, levegő-akrobatika órákon vettem részt és lassan a jóga gyakorlása felé is egyre nyitotabb lettem.

Az TF-en sportszervezést, majd Hollandiában sportturizmust, modern táncot és capoeirat tanultam. Ezek mellett kezdtem el a személyi edző,  jógaoktató és masszázs kurzusokat is. Egyetem után éltem és jógáztam 🙂 Cipruson, Angliában, Hollandiában, végül egyszer csak újból Budapesten találtam magam.

Gerinc és Hatha órákat 3-4 éve vezetek. Leginkább kis csoportokkal szeretek dolgozni és a gyakorlatokat a résztvevők előzetes és óra alatti felmérése alapján szoktam összeállítani. A jógás asanakat, gyakran kiegèszítem olyan funkcionális mozgásokkal, amik még hatékonyabbá teszik a gyakorlást.

A magán órákra személyre szabott terápiakènt tekintek. Előzetes beszélgetés alapján állítom össze a feladatokat, amikkel akár az alapoktól is el tudunk majd jutni egy haladó szintig. Ezeket a privát alkalmakat izompólya nyújtással, thai masszázzsal, relaxációs módszerekkel és eszenciális olajok segítségével teszem igazán különlegessé.

Várlak sok szeretettel!