Nagy Anna / jógaoktató / Studio YogaSecrets

Nagy Anna

HONNAN INDULTAM

Erős migrénrohamokkal küzdő, gyógytesis gyerekként indult a pályafutásom. Szerencsére nagymamám tanácsára, aki a mai napig rendszeresen meditál, elkezdtem jógázni. Egyre több lett az energiám, a migrénem pedig szinte teljesen megszűnt! Várandósságom alatt a kismamákat érintő problémák teljesen elkerültek, szülésem előtt egy nappal pedig még vígan jógáztam. Kisfiam békés kis budhaként hallgatta azokat a zenéket, amelyekre a pocakomban meditált.

Szerettem volna mindazt a jót, amit az én életembe hozott, másoknak is átadni.

HOGYAN LETTEM JÓGAOKTATÓ

Diplomámat az International Wellness Institute Hatha Yoga oktató szakán szereztem, külföldön számos továbbképzésen vettem részt. Amerikában Shiva Rea kismama jóga programját, a Core Yoga programot, Indonéziában női jógát valamint Yin jógát, Vietnamban thai jógát tanultam, Ausztriában pedig a Yoga one to one nagyszerű módszerét volt szerencsém elsajátítani, gyermekjóga-oktató képzésben Magyarország egyik legelismertebb Iyengar jóga tanárától részesültem.

Magánóra: 20.000 Ft / óra

Bejelentkezni csak várólistára lehetséges.

Tudj meg rólam többet

Hardy Réka / Jógaoktató / Studio Yoga Secrets

Hardy Réka

FORMÁLNI A TESTET ÉS ÁLTALA AZ ÉLETET

Megnyugvást. Folyamatosan rohanok nem csak a hétköznapokban, hanem a futópályán is. Futok, vagy inkább elfutok? Kitudja.. A jógában nem lehet kapkodni. Ez egy hosszú utazás, ahol közelebb kerülsz önmagadhoz. Türelemre, elfogadásra tanít és nem csak fizikailag, de lelkileg is megerősít.

Meg kellett tanulnom lassítani ebben a rohanó világban és egy kicsit befelé is figyelni. Már a testem is jelzett, de én csak mentem és mentem tovább. Az egyik betegség után jött a másik, majd egy komoly csípő problémával kellett szembenéznem. Mindent megtettem a gyógyulás érdekében, de semmi javulás nem történt a hosszú hónapok alatt. Egy barátom azt tanácsolta nekem, hogy menjek rendszeresebben jógázni, mert ez olyanra is gyógyír, amire a gyógyszer nem hat. Igaza lett. A sérelmek, a fájdalmak, a harag, a kimondatlan szavak, a megválaszolatlan kérdések a saját kiteljesedésünket korlátozzák. Meg kellett tanulnom elengedni. Elengedni mindent, ami nem engem szolgál. Úgy érzem, már nem futok sehova. Hazaértem.

Mit szeretnék vele átadni? Egy olyan mozgásformát, ami nem csak a testedet formálja át, hanem az életedet is. Mióta jógázom? Friss a szerelem, de soha nem eresztem! A 2019-es évet jógával indítottam és az idei év egyik legjobb döntésre volt, de valószínüleg életem egyik legjobb döntése is!

Magánóra: 10.000 Ft / óra


Hullai Viki

ŐSZINTE VALLOMÁS EGY ÚT MEGTALÁLÁSÁRÓL

2019.01.04. Ez volt az első alkalom, amikor egy számomra fontos személlyel megbeszéltem , hogy elkísérem a Yogasecrets Studioba egy jóga órára. A mai napig hálás vagyok érte. Az első egy gyertyafényes óra volt Nagy Anna vezetésével. Ekkor még fogalmam sem volt, hogy milyen fantasztikus “utazásban” lesz részem…

Mit adott számodra a jóga?

Azok, akikkel nem találkozom rendszeresen, mostanában azt mondják, még sosem voltam ennyire egyben, testileg, lelkileg, szellemileg, mint amióta jógázni járok.

Az első órám végén éreztem, megpendültek lelkem húrjai úgy, ahogy mélyen legbelül szerettem volna. Eltelt 1-2 hónap , és azt éreztem, amikor időm engedi, vágyom a mozdulatsorokra, az izomlázra, a nyújtásra, a meditációra, a nyugalomra, a határaim feszegetésére, a komfortzónámból való kilépésre, a fejlődésre, a boldog nevetéssel teli gyakorlásra, a sírással elengedett problémamegoldásra, a segítségre, az inspirációra, a szavakkal kifejezhetetlen érzésekre. Egy szóval, a jógára. Szerelem lett, és a mindennapjaim részévé vált a jóga. Rátaláltam az utamra, megismertem önmagam. Az ászanák világa a legjobbat hozza ki belőlem! Sosem felejtem el, amikor a harmadik órán meditálás közben potyogtak a könnyeim. Világossá vált számomra, a jóga az, ami átsegít, átlendít, a nehezebb pillanatokon. Fokozatosan elkezdtem változni nemcsak kívülről, belülről!

És ami mindennél fontosabb, egy csapat részese lettem, értékes új barátokat szereztem, akikkel inspiráljuk egymást. Éreztem, hogy a saját gyakorlásomon felül még nagyobb boldogságot ad az, ha valaki nekem köszönhetően látogat el a stúdióba, és aztán együtt gyakorolhatunk, fejlődhetünk.

Elkezdett foglalkoztatni a gondolat, szeretnék oktató lenni. De azt a legmerészebb álmomban sem gondoltam volna, hogy ez ilyen rövid időn belül valósággá válik. Ha minden alkalommal legalább egy pillanatra megtalálja egy-egy tanítványom azt az érzést, amit a szíve mélyén leginkább keres, már boldog leszek. Mindenkinek azt kívánom, hogy legyen olyan szerencsés, hogy megtalálja számára legmegfelelőbb oktatót. Akivel együtt rezeg, akivel szavak nélkül érti meg magát.

Magánóra: 10.000 Ft / óra


Gaál Zsófi

INDULJON A POZITÍV FLOW

Mikor kezdtél jógázni?

Annát 2 évvel ezelőtt ismertem meg, vele kezdtem el komoly szinten jógázni. Korábban mindössze 1-2 jóga órát próbáltam ki. 2 éve rendszeresen gyakorlok, részt vettem több workshop-on, valamint a jógaoktató képzésen. Egyéb sportokat már 5 éves korom óta űzök, ezek sokat segítettek az elején a hajlékonyságot, egyensúlyt és erőt igénylő ászanáknál.

Mit adott neked a jóga?

Számomra a jóga gyakorlás és a jógaoktató képzés elvégzése egy komplett önismereti utazás. Egyre magabiztosabbá válok általa és már többször megtapasztaltam, hogy olyan dolgokra is képes vagyok, melyekről elsőre azt mondom: “áh nekem ez biztosan nem menne!”. Ezen felül a stúdió egy olyan hely, ahova ha belépek, hirtelen egyetlen érzés járja át minden porcikámat: minden rendben van. Érkezhetek bármilyen őrült nappal a hátam mögött, az biztos, hogy az óra végeztével két méterrel a föld felett lebegek és legyőzhetetlennek érzem magam.

Mit szeretnél átadni a jógával?

Az óráimon én is ezt az érzést szeretném átadni. Szeretném, ha azok, akik részt vesznek az órán, képesek lennének elengedni minden feszültséget, negatív érzést és ezek helyét átvenné a pozitív flow. Szeretném, ha lenne egy biztos hely a számukra is, ahova el tudnak jönni és átjárja őket is az érzés, hogy mindig van miért hálásnak lenni. Szeretném ha megtapasztalnák, hogy ezen a helyen olyan emberekkel találkozhatnak, akik felemelik egymást és megsokszorozzák a pozitív energiákat. Szeretném ha a jógagyakorlással megtapasztalnák annak az érzését, hogy minden lehetséges, amit elképzelnek maguknak.

Magánóra: 10.000 Ft / óra


Zsoldos Valéria Lulu

SEJTIG HATOLÓ HARMÓNIA

A jógával először úgy igazán idén nyáron találkoztam, amikor a nővérem unszolására ellátogattam életem első igazi jóga órájára. Annával nagyon nagy szerencsém volt, mert egy csodálatos tanár. Márpedig ha egy jó tanító ismerteti meg veled a jógát, akkor szeretettel és szenvedéllyel fogod művelni és magadévá tenni. Ha viszont egy rossz tanítót fogsz ki, sose érted meg a lényegét. Az első közös órám vele meghatározó élmény volt. Éppen nem tudtam, hogy merre tartok az életben, mindennap nyomasztott a kérdés, hogy mit csináljak és mivel foglalkozzak. Ezekre kerestem a választ.

Az első jóga órám után éreztem és tudtam legbelül, hogy ez az én utam. Az összezavarodott lelkemet megnyitotta a világ felé és új szemléletmódot nyújtott nekem. Számomra ez a legalázatosabb testmozgás az univerzumban. Szeretném átadni jövőbeni tanítványaimnak azt a sejtig hatoló harmóniát és megnyugvást, amit nekem nyújtott ez a mozgásforma. Az az álmom,hogy minden hölgy és férfi, aki eljut hozzám a jóga által szépnek, erősnek és egészségesnek érezze és tudja magát.

Magánóra: 10.000 Ft / óra


Elek-Tóth Évi

MEGLÁTNI A JÓT MINDENBEN

2019 nyarán kezdtem el jógázni egy talpsérülés végett. Több maratont és félmaratont tudhatok magam mögött emellett aerobik edző vagyok és sajnos többször előfordult már az életembe a sérülés, viszont ezt a talpsérülést egyáltalán nem bánom, mert ez vezetett el először a jógához. Nap mint nap jógáztam a YouTube-ról és nagyon megtetszett, mondhatni szerelem lett belőle, aztán rátaláltam a Yogasecrets Studiora, ahova először belépve tudtam, hogy a legjobb helyre nem is érkezhettem volna. Imádom a stúdiót, mert oda csak csupa szív ember jár és nem érzed magad különbözőnek!

Azt hiszem a 2. vagy 3. alkalom lehetett amikor Anna órájának a végén zokogásban törtem ki és akkor éreztem, hogy nekem szükségem van nap mint nap a jógára, a jóga tisztaságára, az elengedések megtanítására, megfelelési kényszer elengedésére és mindenre amit a jóga ad, vagyis MINDENT!  Sokszor mondom azt, hogy a sportot receptre kellene felírni és akkor nem lenne ennyi betegségben szenvedő ember.

Réges-régen a futásnál éreztem azt, amit most a jógánál, ha eltelik több nap jóga nélkül feszültebb, ingerültebb vagyok, amit én is és a gyerekeim is megéreznek!

Minden embernek, nőnek, anyának jár legalább 1 óra minden nap, amikor csak magára figyel, a lelkére, hiszen a lelkünket, a belső kicsi Énünket ápolni kell és akkor leszünk mi is kiegyensúlyozottabbak!

Nem sok idő telt még el ugyan az első jóga órám óta, viszont már most rengeteg mindenre megtanított. Sokkal nyugodtabb lettem, nem emésztem magam felesleges dolgokon, próbálom minden rosszban meglátni a jót, a szépet, megtanultam elengedni azokat a dolgokat amik engem már nem szolgálnak, és rengeteg más dolgon dolgozom még, hogy sikerüljön magam úgy látni és úgy élni ebben az életben, hogy kihozzak magamból minden jót és ezt a jóságot, szeretet a gyerekeimnek átadni és Mindenkinek akinek szüksége van Rá!

Jógára Fel! 🙂

Magánóra: 10.000 Ft / óra


Illés Anita

Gyerekkoromtól részese volt a mozgás az életemnek, már 4 évesen balettozni kezdtem, és a későbbiekben is végig kísérte az életemet a tánc, a mozgás szeretete. Sokat dolgoztam táncosként is, közben lediplomáztam közgazdászként, de valahogy sosem tudtam magaménak érezni a kötött irodai munkát.

Ahogy mindenkire, rám is életemnek abban a szakaszában talált a jóga, amikor a legnagyobb szükségem volt rá, testileg és lelkileg is.

Az első flow órán amin részt vettem, éreztem, hogy “ez az”! Ezt nekem találták ki! És mennyivel jobb hely lenne a világ, ha mindenki ezt érezné. Én ezt az érzést szeretném átadni mindenkinek!

És hogy mi is ez az érzés? Az egyensúly, az erő és a hajlékonyság fejlesztése során kialakuló testtudatEgy életre szóló kapcsolat a saját tested és elméd között, ahogy egyre jobban átjár a hála, mindazért ami te vagy, amit kaptál az élettől. Nem azért mert tökéletes vagy, hanem mert képes vagy elfogadni magad olyannak, amilyen vagy és dolgozni magadon, magadért.

Ahogy szép lassan a fizikai gyakorlatok által elkezdenek oldódni a blokkok, elengedésre kerülnek a testben elraktározott feszültségek és ezáltal nyitottabbá, elfogadóbbá válsz.

Nekem ezt jelenti a jóga. Neked mit jelent?

Nagy szeretettel várlak csoportos- vagy magánórára. Amit tőlem tanulhatsz: Vinyasa flow, astanga, gerincjóga.

Magánóra: 20.000 Ft / óra


Dócs Tamás / Jógaoktató / Studio Yoga Secrets

Dócs Tamás

A FOLYAMATOS FEJLŐDÉS ÚTJÁT JÁRNI

Hosszú út áll előttem is, mögöttem is. Kb. 20 éves koromig rendszeresen mozogtam, de az egyetemi évek alatt szinte teljesen abbahagytam. Később a jogi pályán megismerkedtem az irodai ülőmunka és a stressz okozta alvászavarokkal, idegességgel is. Nem éreztem magam tehát túl jól a bőrömben, amikor elérkezett a jógával való sorsszerű találkozás.

2010-ben vettem részt az első órámon és nagyon hamar ráéreztem, hogy ez nemcsak egy remek mozgásforma lehet számomra – mely által egyébként közel 20 felesleges, negatív energiákkal átitatott kilótól szabadultam meg 2 év alatt – hanem a kiteljesedést szolgálva, belső harmóniát teremt. Megerősített bennem régóta lappangó gondolatokat a világ és az ember mibenlétéről és segít másként, tisztábban látni mindent. A jóga útja: folyamatos fejlődés. Mindenki máshonnan indul és más tempóban halad, de aki egyszer rálépett, tudni fogja, hogy jó úton jár.

Mivel egész életemben pozitív változásokat hozott – és hoz azóta is – a gyakorlás, fontosnak tartom ezt másoknak is átadni, és az ő fejlődésük, lelkesedésük, örömük napról napra megerősíti elhivatottságomat, hogy érdemes és hasznos ezzel foglalkozni, adni és kapni, az oktatás révén is fejlődni  – mert mindig van hova.

Magánóra: 20.000 Ft / óra 


Kálmán Réka / Jógaoktató / Studio Yoga Secrets

Kálmán Réka

ÉP TESTBEN, ÉP LÉLEK…

…mindig is ebben a szellemben éltem! Már nagyon korán megfogalmazódott bennem, hogy a mentális egészségünk kulcsa, ha a testünket karban tartjuk! Rengeteg sport irányzat kipróbálása és űzése után, pár évvel ezelőtt a SUP deszkámon csorogva le a Dunán gyúlt bennem egy szikra a jóga iránt, amit előtte sokáig nem tartottam kielégítő mozgásformának, nem gondoltam elég dinamikusnak. Ettől a pillanattól kezdve lassan, szépen bekúszott az életembe a jóga és kifejezetten a SUPjóga. Az elmúlt néhány nyáron a deszkán fejen állva töltöttem minden szabad időmet és olyannyira szerelmese lettem ennek az életformának, hogy oktatói vizsgát is tettem és megalapítottam a Lupa tónál a Mermaidcrew SUPjóga bázist.

Gyakorlásomban fontos szerepet játszik a testi-lelki egyensúly keresése, hiszen az ászanák felkészítenek egyes élethelyzetekre, segítenek, hogy türelmesek legyünk önmagunkhoz, és erőt adnak, hogy legyőzzük a nehéz pillanatokat. A rendszeres gyakorlás sokkal fontosabb, mint valaminek az erőltetése! Óráimon előtérbe kerül a prevenció, hogy már a kezdetektől megfelelően tudd elsajátítani a jógapózokat, ezzel elkerüld a későbbiekben a különböző sérüléseket és a fizikai gyakorlás mellett a pránajámák; légzőgyakorlatok használata is, hiszen a légzés fontos része a jógikus életmódnak.

Jelenleg fasciális alapokon nyugvó flow oktatói képzésre járok, amely alapjaként testolvasást is tanulunk, így ha magánórára hozzám jelentkeznél biztosan megnézzük, hogy hogyan tudjuk a jóga segítségével egyensúlyba hozni a tested, például, ha csavarodás, vagy vállsüllyedés van benne.

Yoga Alliance International CYT 200hr  Hatha jógaoktató, Samadhi jógastúdió, Diószegi Ádám

Pránajáma és csakra-harmonizáló tanfolyam, 20hr Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola, Medvegy Gergely

Jelenleg: Jóga Flow oktatóképzés fasciális alapokon 120hr, Samadhi jógastudió, Czvikli Zsuzsanna és Süveges Nóra

Magánóra: 10.000 Ft / óra


Tóth Réka Ibolya / Jógaoktató / Studio Yoga Secrets

Tóth Réka Ibolya

MINDFUL SZÜNETEKKEL KIEGYENSÚLYOZOTTAN

Az élet manapság őrülten pörög. Egyik feladatról a másikra ugrálunk, nincs megállás. A könnyed napok valahol a to-do listánk, az e-mailjeink és a meetingek alatt lapulnak meg.

Minél zsúfoltabb, minél több feladattal van teli az életed, annál fontosabb a mindful szünetek beiktatása. Mindfulness meditációval ezt a szünetet könnyedén megteheted.

A mindfulness világa könnyen elvarázsolhatja a gyakorlóját, mert nem másról szól, mint az életről és önmagunk jobb megismeréséről. A gyakorlással nem csak kiegyensúlyozottabb leszel, de könnyedebben megoldod majd a kihívásokat is.

Mi történik meditáció alatt? Fellélegzel, erőre kapsz. Megérted, hogy mi történik veled és mi lesz a jó lépés a következő helyzetben. Létrehozhatod azt az álom életet, amiben teljesnek és boldognak érzed magadat.

Az egyéni gyakorlások rugalmasabban beilleszthetőek a napirendbe és exkluzívan a résztvevőről szólnak. A magánóra egy személyre szabott, egyedi mindful gyakorlást biztosít, ahol nem csak több idő jut a résztvevő mindennapi stresszforrásainak feltérképezésére, de a gyakorlatok is erre vannak szabva.

Réka Ibolya nemzetközileg akkreditált mindfulness oktató. Tanulmányait a spanyol központú Mindful Academy Internation-nél és Amerikában végezte. Számos workshopon, foglalkozáson és eseményen közelebb hozta a meditáció csodáját az emberekhez.

Magánóra: 20.000 Ft / óra